2012. március 8., csütörtök

Kakaós kalács:hamm-hamm... enni!

Részletes leírás:
-70 dkg lisztet (BL 55),nem cifrázzuk,4 dl langyos tej,két evőkanál cukor,3 tojás,egy kávéskanál só,öt deka margarin,1dl NEM extraszűűűz és NEM oliva, olaj,5 dkg kocka élesztő bele a kenyérdagasztó gépbe,mert ez jobban megdagasztja mint TE! Tészta programra állítva,1 óra 30 perc Start.

Arról nem is beszélve hogy ezalatt megolvaszthatsz 25 dkg margarint,melybe két evőkanál kakaóport,két csomag vaníliás cukrot ,és 15-20 dkg kristálycukrot krémmé pépesíthetsz.
A szépen megkelt tésztát 6 cipóra osztod és téglaalap alakúra nyújtod.

Megkelt
Ez téglalap

                                            
                                                   Bekenvén...

                                                     
                                                   Sodorván...


                                                      Fonván...


             Behelyezzük a sütőbe,miután bekentük,tojással.


              És megvárjuk míg ilyen szépen megsül, jobbról,


                                                     balról,


                                              és középről.

És megint örülünk:


1 megjegyzés:

  1. Húúú, mennyivel gusztább, mint a csirketéma!!! : )
    Örülhetsz is neki, mert tényleg csodásan néz ki.

    VálaszTörlés